SlånbärssaftDe kärva slånbären blir, efter en liten arbetsinsats, till en god och annorlunda saft. Du behöver
Gör så här:Rensa slånbären och lägg dem i en stor kastrull. Koka upp vattnet och slå det över bären. Låt svalna, täck över och ställ svalt i ett dygn. Sila sedan av saften från bären och koka upp den igen. Slå återigen saften över bären, ställ svalt. Detta upprepas ytterligare två gånger med ett dygn mellan varje gång. Mät sedan upp saften. Koka upp och tillsätt 6-7 dl socker per liter saft. Låt koka upp igen, ta sedan saften från värmen och häll ända upp i varma, väl rengjorda flaskor, eller frys in saften. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarAndra bullarGrovt är gott! Med lättbakade små yoghurtbröd får du en bra start på dagen. FisksoppaFisk + tomat och halloumiFisksoppa kan vara både lättlagat och enkelt. Gör en läcker soppa med tomat och tärnad halloumi. En vardagssoppa som smakar fest! HelgtipsetLasagne till helgen!En lasagne kan lagas på en mängd läckra sätt. Vegetarisk med keso, gjord på lammfärs eller varför inte kycklinglasagne? Och lasagne är inte svårlagat eller tidskrävande! Väl i ugnen sköter den sig själv och du får tid att fixa sallad, göra vitlöksbröd och provsmaka vinet! God helg önskar Pepparochsalt! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Hej
Vad händer om jag upprepar proceduren fler gånger. Blir den starkare eller finns det risk att den bli besk?