Geléad saft?
Jag gjorde röda vinbärs saft med jordgubbar och vaniljstång, men nu när den har kallnat har den blivit alldeles för tjock, mellan ting av saft och gelé. Hur gör jag för att få den rinnande igen, kan man koka upp den igen och hälla i mer vatten? Det stod att man skulle ha 2l vinbär och 4 dl vatten och 6 dl socker, men detta blev alldeled för tjockt:(
- Chivaz
Det var tråkigt! När det gäller pektinrika bär som vinbär måste de vara ordentligt mogna innan de kokas till saft. Det ska förtydligas i receptet! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LättlagatSnabbmatSnabblagat måste inte vara halvfabrikat. Gör en snabb omelett och du har middag på nolltid. BakakakaKafferepFörr var ett välfyllt kakfat en förutsättning för ett lyckat kalas. Och många klassiska småkakor tål att provas! De är lättbakade, går fort att göra och smakar fantastiskt till kaffet! Baka finska pinnar, chokladbröd, drömmar, syltkakor eller prova ett nytt recept på russinkakor och du kommer snart att stå där med sju sorters småkakor på fatet. De flesta småkakor tål dessutom att frysas eller förvars i rumstemperatur lång tid. Om det nu blir några kvar att spara efter provsmakningen vill säga... Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|