KörsbärssaftKörsbär, som hänger lockande och röda från träden, lämpar sig väl för såväl sylt som saft. Du behöver
Gör så här:Bären behöver sköljas, men inte kärnas ur. Koka upp vattnet och tillsätt bären. Låt koka i 10 minuter och pressa under tiden bären mot kastrullens sidor så att de mosas. Häll därefter upp i en silduk på ställning och låt självrinna i 30 minuter. Mät upp saften och koka upp den, tillsätt 6-7 dl socker per liter saft och låt koka upp igen. Ställ kastrullen åt sidan och skumma väl. Tillsätt eventuellt 1 kryddmått natriumbensoat per liter saft, som konserveringsmedel. Häll upp saften på varma, väl rengjorda flaskor och tillslut. Förvara svalt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! RabarberRabarbertiderNu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins? CrêpesSnabba pannkakor med god och matig fyllningPannkakor måste inte betyda sylt och grädde. Tvärtom. Gör matiga och goda crêpes med räkor som passar både vardag och helgkväll! Baka med rabarberÄlskade rabarber!Rabarberns uppfriskande syra bryter fint i söta desserter. Smulpaj är snabbaste vägen till njutning, och varför anstränga sig mer när det blir så gott med så enkla medel? Smaksättningen varierar vi gärna med kardemumma. Rabarberpaj med havretäcke blir en välkommen variation som många föredrar framför den vanliga smulpajen. Oslagbart när man vill bjuda många är att använda långpannan och göra en härlig rabarberkaka. Till det serverar vi förstås vaniljsås! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|