KörsbärssaftKörsbär, som hänger lockande och röda från träden, lämpar sig väl för såväl sylt som saft. Du behöver
Gör så här:Bären behöver sköljas, men inte kärnas ur. Koka upp vattnet och tillsätt bären. Låt koka i 10 minuter och pressa under tiden bären mot kastrullens sidor så att de mosas. Häll därefter upp i en silduk på ställning och låt självrinna i 30 minuter. Mät upp saften och koka upp den, tillsätt 6-7 dl socker per liter saft och låt koka upp igen. Ställ kastrullen åt sidan och skumma väl. Tillsätt eventuellt 1 kryddmått natriumbensoat per liter saft, som konserveringsmedel. Häll upp saften på varma, väl rengjorda flaskor och tillslut. Förvara svalt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Snabba mat-pannkakorPannkaksfest med franska galetter!Lyxa till vardagskvällen eller bara variera torsdagspannkakan? Franska bovetepannkakor, galetter med fyllning är värdig snabbmat! SockerkakorKlassisk kaka står sig genom trender.Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit! Sylt och chutney av rabarberFånga rabarbersmaken i flyktenMed sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|