![]() ![]() Svartvinbärssaft![]() Svarta vinbär växer i många trädgårdar. De ger rikligt med smak och färg åt en saft som få kan motstå. Du behöver
Gör så här:Cirka 1 liter koncentrerad saft. OBS! Använd endast välmogna bär för att undvika att saften geléar sig. Koka upp bär och vatten i en stor kastrull. Låt koka tills bären mjuknat, cirka 10 minuter. Pressa under tiden bären mot kastrullens sidor så de mosas. Låt självrinna i en silduk i ställning i 30 minuter. Mät upp saften och koka upp med 6 dl socker per liter saft. Ta från plattan och skumma av. Tillsätt eventuellt 1 kryddmått natriumbensoat per liter saft, som konserveringsmedel. Häll ända upp i väl rengjorda, varma flaskor och förslut väl. Förvaras svalt. Tips! Om du inte har någon silduk och ställning kan en gammal kökshandduk och ett vanligt durkslag användas. Sila först bärmassan grovt genom durkslaget utan handduken och låt därefter saften rinna av genom handduken i durkslaget. ![]() ![]() ![]()
|
|
Utskrifterna för saftrecepten får otroligt liten text? Borde inte recepten ha någon utskriftsvänlig formatering?