Röd vinbärssaft

Med sin syrliga smak ger röda vinbär frisk och god saft.

Du behöver

  • 2 l väl mogna röda vinbär
  • 5 dl vatten
  • 6 dl socker per liter avrunnen saft
  • ev. 1 krm natriumbensoat per liter färdig saft

Gör så här:

Cirka 1 liter koncentrerad saft.

OBS! Använd välmogna bär för att undvika att saften geléar sig.

Koka upp bär och vatten i en stor kastrull. Låt koka tills bären mjuknat, cirka 10 minuter. Pressa under tiden bären mot kastrullens sidor så de mosas. Låt självrinna i en silduk i ställning i 30 minuter. Mät upp saften och koka upp med 6 dl socker per liter saft. Ta från plattan och skumma av. Tillsätt eventuellt 1 kryddmått natriumbensoat per liter saft, som konserveringsmedel. Häll ända upp i väl rengjorda, varma flaskor och förslut väl. Förvaras svalt.

Tips! Om du inte har någon silduk och ställning kan en gammal kökshandduk och ett vanligt durkslag användas. Sila först bärmassan grovt genom durkslaget utan handduken och låt därefter saften rinna av genom handduken i durkslaget.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Sommarglass

Sätt smak på sommarglassen!

Sol eller inte – sommaren är glassens högtid. Smaksätt din favoritglass med hemgjord glass-sås så den blir ännu godare!

Hemgjord glass är riktigt lyxigt och lättare att göra än man kan tro. Många har en enkel glassmaskin hemma som hjälper till att röra glassen medan den fryser och kan göra glass av alla slag i sitt eget kök.
Oavsett om du gör egen glass eller köper den färdig är det gott att smaksätta sommarglassen. Bär och frukt är självklart, liksom maränger, choklad eller kanske nötter.
Du kan också enkelt göra din egen glass-sås. Hemkokt chokladsås till glassen är mycket godare än den du köper på plasttub. Perfekt till jordgubbar och glass!
Kolasås av kondenserad mjölk är en klassiker som måste provas. God till vaniljglass, jordgubbsglass eller chokladglass.
Eller så gillar du lakrits och gör din egen lakritssås! En sås för den som vill ha riktig lakrits-smak på glassen. Väldigt gott till vaniljglass med hallon.

 glassrecept.nu

Squashrecept

Squash i överflöd

När squashen mognar i trädgården blir mången odlare panikslagen. Vad gör man med överflödet? Tja, kanske paj?

vegetariskarecept.se

Soppa

Vardag med stil

Tillbaka till vardagen efter alla helger. Starta upp med soppa och hembakat knäckebröd!

sopprecept.se


Pizza

Ny sajt!

Ännu en god nyhet i början på året: Pepparochsalt presenterar en ny sajt med bara pizzarecept !

Pizza är maträtten som kan vara allt från billig skräpmat till en riktigt utsökt måltid. Bakar du din pizza själv kan du vara säker på att få bra råvaror och högsta klass på pizzan!

Nu slår vi upp portarna för en sajt med recept för dig som älskar pizza! Prova något av recepten på pizzadeg, dra nytta av tipsen och använd recepten för att baka de klassiska pizzorna.

Från Vesuvio till Quattro stagioni eller Calzone. Eller kanske en Gorgonzola? Lycka till med pizzafesten önskar pepparochsalt.se!

 bakapizza.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Cannelloni

Färsk pasta, fylld med gräddig lax och ost! En gjuten helgrätt som passar hela veckan…
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...